You, the petitioner
Flevoparkbad amsterdam photo by mari soppola

Behoud het Flevoparkbad als buitenbad

3,061 signatures

De gemeente wil een deel van de buitenbaden en ligweides van het populaire Flevoparkbad opofferen om een binnenbad bouwen. Wat blijft er dan nog over van het mooiste buitenbad van Amsterdam? Dit heerlijke buitenzwembad in het groen moet behouden blijven!

Petition

We

Amsterdammers, bezoekers van het Flevoparkbad, Vrienden van het Flevoparkbad

 

observe

  • Dat Flevoparkbad een uniek en heel populair buitenbad is waar veel mensen graag zwemmen en recreëren;

  • Dat het aantal bezoekers van de Amsterdamse buitenbaden, en in het bijzonder het Flevoparkbad de laatste jaren toeneemt;

  • Dat de aanwezigheid van natuurwater geen alternatief is voor een buitenzwembad.

  • Dat het Flevoparkbad onmisbaar is voor het groeiend aantal Amsterdammers dat in de buitenlucht wil zwemmen en recreëren;

 

and request

  • De huidige buitenbaden en ligweides te behouden met het groen, voorzieningen en professioneel toezicht

  • De plannen te heroverwegen en rekening te houden met wensen -van de huidige bezoekers van het Flevoparkbad;

  • In de behoefte aan overdekt zwemwater in de nieuwe stadswijken IJburg en Zeeburgereiland daar ter plekke te voorzien.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2019-01-31 
Lead petitioner:
Vrienden van het Flevoparkbad 
Website:

History

Signatures

Updates

verlenging petitie vanwege nieuwe plannen gemeente

De gemeente onderzoekt nu ook of het hele terrein van het Flevoparkbad locatie voor een tramremise kan zijn. Met 'misschien' een zwembad daarbovenop.

+Read more...

Dan is er dus helemaal geen buitenbad meer in Amsterdam Oost. Blijf tekenen! Dat mag niet gebeuren!

2018-12-24

verlenging einddatum petitie naar aanleiding van inspraak

Er was sympathie van de raadsleden voor de roep om het behoud van het Flevoparkbad als buitenbad. De wethouder zegde toe in gesprek te gaan met de betrokkenen.

+Read more...

Of de gemeente de plannen gaat herzien is echter niet duidelijk. Ook bleek de wethouder niet goed geïnformeerd over het Flevoparkbad. Er waren dit jaar meer dan 100.000 bezoekers aan het Flevoparkbad. Dat vond de wethouder Sport niet zo bijzonder, want, zo zei hij, "vroeger kwamen er 200.000 bezoekers". Dat klopt wel, maar dat was in begin jaren ‘70, toen het Flevoparkbad het ENIGE verwarmde buitenzwembad in Amsterdam was met een watertemperatuur van 22 °C. Floraparkbad en Sloterparkbad waren toen niet eens gebouwd. Ook zei hij dat er gemiddeld 60.000 bezoekers per jaar in het Flevoparkbad komen. De afgelopen 5 jaar waren dat er gemiddeld 72.000. En dan hebben we deze zomer met 112.000 bezoekers nog niet meegerekend. Daarom hebben we de einddatum van de petitie verlengd.

Wie benieuwd is naar een kort verslag van de inspraak, kan dat vinden op onze facebookpagina Red het Flevoparkbad bij het bericht van 2 november 2018

Blijf deze petitie tekenen en delen!

2018-11-11

Inspreken in de commissievergadering op 31 oktober 2018

Op 31 oktober aanstaande gaan zowel de Vrienden van het Flevoparkbad, als de Vereniging Flevoparkbad inspreken bij de commissievergadering Zorg, Jeugdzorg en Sport. Aanvang 19:30 uur.

+Read more...

Je bent van harte welkom om de insprekers te ondersteunen. Wil je ook inspreken? Je kan je uiterlijk 24 uur van te voren hiervoor opgeven via https://www.amsterdam.nl/formulieren/bestuur-organisatie/gemeenteraad/contactformulieren/inspreken-zjs/

2018-10-28